тягне, щей як тягне. причому навіть не на максимальній потужності. я дав на двигун десь близько 0.8А струму, яка там напруга получається незнаю, не міряв але точно менше 12В. тай скільки він часу працює, пів-секунди в один бік і пів-секунди в інший, можна й більший струм дати, не згорить двигун.
От 12В шток переместится только один раз и в одну сторону. А для перемещения в обратную сторону необходимо либо ставить пружину, которая при отключении питания возращала бы шток в исходное положение, либо предусмотреть изменение полярности напряжения, подключив привод к управляющему устройству на реле или на микроконтроллере.
1) 12 В буде достатньо щоб обійтися без плати, у мене все живлення 24В ( є такий промисловий стандарт, я до цього маю певне відношення і, як наслідок, маю такі блоки живлення) тому прийшлося городити плату. 2) одного таймера буде мало. справа в тому що двигуну треба робити реверс струму, щоб шток рухався в прямому і зворотньому напрямку, тому треба на мою думку ще як мінімум дві релюхи із перемикаючою групою контактів та два таймера, які можуть видати секундні інтервали.
---------------------------- мой фототруд и фотоуслуги
Вот и польза от форума, я придумал написал ... человек попробовал, работает :) Теперь можно и себе собирать. Ну раз Вы уже собрали первый как будет вести себя привод если ему задать ограничители? Не повлияет ли это на срок его службы? Например поставить ход ровно на 1 мл. и давать дозами, регулируя их ... одну две три и тд.?